За проекта
Клиент:
Arcadia Bulgaria
Категория:
Бизнес / Недвижими Имоти
Услуги:
графичнен и уеб дизайн, UI/UX, front end и back end
Година:
2020
Клиентът

Жилищен комплекс “Аркадия” е един от най-новите и модерни жилищни комплекси от затворен тип в София. Основен инвеститор е фирма “Интер Сървиз”, която ни избра за цялостното представяне на сградата в дигиталното пространство. Компанията има реализирани проекти както в страната, така и в чужбина.

Основни характеристики на уеб сайта
 • Изработка на интерактивна карта и схема на етажите на комплекса.
 • Богата гама от филтри за лесно навигиране в търсенето на конкретни апартаменти.
 • Адаптивен (респонсив) дизайн, разработен в 6 основни резолюции
 • Специално създаден административен панел за лесно управление - промяна на статут на жилището - продадено/запазено/свободно. Възможност за корекция на цена и всякакъв вид информация.
 • Специална секция „Новини“.
 • Създаден и интегриран GDPR модул
Концепция

Освен изграждането на един модерен и имиджов уебсайт, наша задача беше да създадем цялостната стратегия за позиционирането на комплекса в дигиталното пространство. След прецизен подбор на целева група, създадохме корпоративната визия на комплекса с основен акцент “семейна среда на живот”.

Изпълнение

Изпълнението на уеб сайта на комплекс Аркадия е пряко свързано с уменията и опита ни в уеб дизайн, UI/UX прототипирането, front end и back end програмирането.

Изпълнение
Вътрешна структура
основните предимства на комплекса
Вътрешна структура
Местоположението
Местоположението
Детайли

Най-интересната част от проекта беше създаването на “интерактивната карта”, чрез която потребителите могат да изберат от шестте входа на сградата.

 

За целта използвахме:

 • Висококачествени архитектурни визуализации
 • Различни ховър анимации, индикиращи избора на конкретен вход
Детайли - 1
Детайли - 2
Детайли - 3
Лесно, бързо и удобно - 1
Лесно, бързо и удобно

При клик на съответния вход се появява сайд-бар меню, от което потребителят може да избере етаж и да разгледа подробно разпределенията на всеки от апартаментите, както и да разбере техния статут. Тук използвахме:

 • Техническите чертежи за подложка, върху които наложихме овърлей ховър анимации, показващи квадратурата на апартамента и това дали той е продаден, резервиран или свободен
 • Изградихме система от филтри, чрез които потребителят може да избере апартамент по критерии, съответстващи на неговите изисквания, а именно: площ, етаж, квадратура, брой стаи.
 • За всеки апартамент може да бъде направено бързо запитване посредством бутона за връзка, както и да бъде изтеглено разпределението му в pdf формат. Навигацията е разположена встрани и е изключително опростена, даваща възможност на потребителите лесно и бързо да разгледат различните входове, етажи и апартаменти.
Лесно, бързо и удобно - 2
Изцяло респонсив дизайн

Бърз и лесен достъп, както през Вашият лаптоп така и през Вашите таблет и мобилен телефон.

Изцяло респонсив дизайн
И още...

В уебсайта са включени още няколко страници, представящи основните предимства на комплекса и местоположението му, галерия с изображения и новини, отразяващи последните актуални събития около строителството.

 

Вижте и други проекти за уеб дизайн на Прогрес Фактори.

 

Гордеем се с изцяло адаптивен дизайн, който разработихме за Smart Baby - един от най-големите вносители на Монтесори материали. 

И още... - 1
Лесно, бързо и удобно - 2