Защо всеки бизнес има нужда от уебсайт? Част 2

Защо всеки бизнес има нужда от уебсайт? Част 2

В първата част на статията  Ви споделихме за няколко от ключовите предимства на това да имаш собствен уебсайт, а сега ще Ви запознаем с още 4 неуспорими такива, които вярваме ще Ви накарат да се замислите върху важността да притежавате и Вие такъв за Вашия бизнес:

1 . Уебсайтът дава повече възможности за реклама и достигане до голяма аудитория

Създаването на собствен уебсайт може да Ви помогне да достигнете до широка аудитория, отвъд местоположението на Вашия бизнес, защото той ще бъде достъпен във всяка точка на света, 24 ч. в денонощието. Това е предпоставка да разширите бизнеса си и да достигнете до клиенти на нови пазари. Също така, уебсайтът Ви дава възможност да се позиционирате в търсачката на google, която всеки използва ежедневно, а също да се възползвате и от всички други канали за реклама, което ще повиши значително разпознаваемостта на бранда и ще привлече повече потенциални клиенти. 

2 . Помага да изградите по-добра връзка с клиентите 

Вашият уебсайт е Вашата визитна картичка и мястото където да представите продуктите/услугите си, целите, мисията, визията и историята на бизнеса си и така да позволите на аудиторията Ви да се запознае отблизо с това, което правите. Освен това, в сайта е добре да присъстват различни форми за комуникация, през които клиентите да се обръщат към Вас при възникнали въпроси. Това е предпоставка за изграждане на по-силна връзка с тях и по-добро ангажиране.

3 . Увеличава продажбите

Много по-удобно е за всеки клиент да има възможност да разгледа това, което предлагате, да получи подробна систематизирана информация и да може да извърши поръчката си по лесен, бърз и безопасен начин. Всичко това е възможно да предложите ако разполагате с добре изграден уебсайт. Лесният за навигиране интерфейс и възможностите, които можете да предоставите за по-добро потребителско преживяване (като например включване на система за резервации, с която лесно да могат да се запазват часове) определено биха помогнали в генерирането на повече продажби.

4 . Предоставя ценни данни 

Уебсайтът дава ценна информация за Вашия бизнес, която да послужи за ориентир за това какво може да промените и как да надградите. Ще имате възможност да следите трафика, поведението на клиентите при посещение, степен на отпадане и още много статистики, които дават по-ясна картина, затова как клиентите си взаимодействат с бизнеса Ви и какво е интересно за тях. 

Ако се нуждаете от професионално изграждане на уебсайт, който да бъде съобразен с желанията и целите Ви, ние от Progress Factory можем да съдействаме. Свържете се с нас за безплатна консултация още днес и нека заедно открием правилната формула за Вашия бизнес!