Защо уебсайтът ни се нуждае от SEO одит?

Защо уебсайтът ни се нуждае от SEO одит?

Имате работещ уебсайт, но не го откривате лесно при търсене, трафикът му е слаб и не води клиентите, които очаквахте? В световната мрежа има около 2 милиарда уебсайта, близо 400 милиона от тях активни. Докато приключите работния си ден, вероятно ще се появят още хиляди нови, а бизнесът по цял свят се надпреварва да бъде на първа страница в Google. Вече не е достатъчно просто да имате уебсайт, за да бъдете открити в Google.

SEO одитът е първата стъпка за оптимизиране на уебсайта ви, за да бъде по-добре разпознат от търсещите машини. Най-общо казано това е оценка на моментното му състояние. Чрез SEO одита можете да повишите класирането на своята страница при търсене и да привлечете повече посетители, потенциални клиенти и продажби - с други думи възможност за повече приходи.

Можем образно да наречем SEO одита профилактичен преглед на уеб страницата ви. За да постигнете дългосрочен ефект, той трябва да се извършва редовно. Алгоритмите на търсачките се променят изключително динамично и това, което работи днес, може да не работи след шест месеца.

5 предимства на SEO одита:

  • Получавате общa представа за SEO ефективността на своя сайт
  • Откривате слабостите на уебсайта си, чрез което можете да отстраните проблемите, отклоняващи трафик
  • Помага да подобрите позициите си в резултатите от търсене
  • Съпоставяте се спрямо основни конкуренти и откривате успешни стратегии

  • Оптимизирате съдържанието за по-висока ангажираност онлайн

SEO одитирането е задължителен компонент за актуализиране на вашата SEO стратегия. Ако уебсайтът ви не е оптимизиран правилно за търсене, пропускате значителен обем трафик от търсачките, а с него и потенциални клиенти.

Ние от Progress Factory ще осигурим безплатен SEO одит на уебсайта ви като част от цялостната ни стратегия за SEO. Ако искате да преборите конкуренцията и да сте по-видими, свържете се с нас и заедно ще се погрижим за по-доброто представяне на вашия бизнес в дигиталния свят.