Как да различим добре изградения сайт? (част 1)

Как да различим добре изградения сайт? (част 1)

Всеки бизнес, който е в крак с новите тенденции, се нуждае от добре изграден уебсайт, който да го представя в най-добрата светлина пред потенциалните клиенти. Как обаче можем да разберем дали сайтът ни е изработен спрямо най-добрите практики и стандарти? Споделяме с Вас няколко елемента, на които да обърнете специално внимание и да внедрите във Вашия уебсайт, ако все още не сте, за да постигате оптимални резултати:

Видимост в търсачката на Google

Един от основните индикатори, че сайтът Ви се представя добре е видимостта му в търсачката на Google. Това става възможно, когато има правилно изградена и последователна SEO стратегия, ключова за органичното представяне на сайта и водеща до много позитиви, сред които повишаване на осведомеността и разпознаваемостта на бизнеса, повече трафик, повече генерирани лийдове/продажби и много други.

Responsive дизайн

Добре проектираният уебсайт трябва да бъде адаптивен към различните устройства. Данните сочат, че все повече потребители сърфират в интернет през мобилен телефон или таблет, затова ако искате да задържите вниманието им и те да не напуснат бързо сайта Ви, трябва да бъдете сигурни, че той се визуализира добре и е функционален за използване дори на малки екрани.

Интуитивна навигация

Ако потребителите не открият бързо и лесно информацията, която ги интересува, във Вашия уебсайт, то със сигурност ще го затворят и най-вероятно повече няма да го посетят. Точно затова, интуитивната навигация и добра структура по категории (ако имате онлайн магазин) са задължителни, а също и наличието на последователни страници, вътрешни връзки и лесен процес за завършване на желаното от Вас действие от потребителите.

Не рискувайте в изработката на уебсайт за Вашия бизнес! Спестете време и усилия с нашата професионална помощ и опит натрупан с помощта на много реализирани проекти зад гърба ни. Не се колебайте да се свържете с нас за изготвяне на индивидуална оферта.

Очаквайте скоро част 2, в която ще споделим за още фактори, важни за доброто представяне на всеки уебсайт.