Изработка на уебсайт: готова платформа или къстъм версия? - плюсове и минуси

Изработка на уебсайт: готова платформа или къстъм версия? - плюсове и минуси

Вие сте бизнес, който се нуждае от уебсайт, който да го представя на потребителя и дори да осъществява продажби? Чудите се кой вариант е по-добър при изработката на уебсайт – използването на готов темплейт (CMS) или ръчното кодиране? Какви са предимствата и недостатъците на двата метода и кой е най-подходящ за Вас?

Първо следва да отбележим, че и двата начина на изработка на уебсайт са изключително добри решения. Изборът ви зависи основно от това какъв тип сайт ще ви е необходим. Макар Wordpress - най-популярния CMS (контент мениджмънт система) да е обхванал 1/3 от най-добрите 10 милиона сайтове в света, съществуват и такива, които няма как да бъдат поставени в CMS и затова им трябва къстъм версия. В тази статия ще ви представим предимствата и недостатъците на двата типа изработка на уебсайт.

Предимства и недостатъци на ръчното кодиране при изработка на уебсайт

Ръчното кодиране е традиционният начин за изграждане на уеб сайт, при който се пише код от нулата до back-end. За да се случи това, трябва да знаете езици за програмиране, както и всички тънкости, свързани с целия процес.
Излишно е да казваме, че ръчното кодиране отнема много повече време в сравнение с използването на готова CMS, където можете да правите всичко, което искате, без ограничение и за кратък интервал от време.
Най-големият плюс при ръчното кодиране е, че ще имате пълен контрол над това, което правите. Можете да създадете собствени шаблони, които да бъдат използвани и в други проекти, персонализирани менюта и каквото решите. Тъй като имате възможност да контролирате всичко, можете да използвате бързи методи, за да увеличите скоростта на сайта – нещо, което няма как да направите ефективно със CMS.
От друга страна, трябва да сте търпеливи и в готовност да отстранявате всякакви грешки по всяко време. Понякога може да отнеме часове, докато се разбере какво точно не е наред.


Предимства и недостатъци при използването на CMS при изработка на уебсайт
CMS е система за управление на съдържанието. Това е популярен инструмент за изграждане на уебсайт от основна структура. CMS е лесен за употреба и затова е толкова предпочитан от редица хора и бизнеси. С него ползвате готови теми и шаблони с различни функции. CMS Ви позволява да създадете уебсайт, без да имате особени технически познания. А оттук идва и предимството, че отнема по-малко време, по-малко грижи по подръжката и символичен бюджет. Някои шаблони имате възможност да персонализирате по Ваш вкус, да добавяте или да махате. При други обаче липсва такъв вариант.
Макар времето за разработка да е минимално, съществуват редица проблеми със сигурността, тъй като реално не знаете къде точно се намира вашата информация. Друг минус на подобна система е, че поради широката си достъпност, възможно е други бизнеси да използват същия темплейт за уебсайт като Вашия.

Видяхме какви са предимствата и недостатъците и в двата случая на изработка на уебсайт. Ако се колебаете кой вариант е най-добър за Вас или Вашия бизнес, свържете се с нас.
Ние от Progress Factory сме рекламна агенция в София и с радост ще Ви изработим сайт на WordPress или къстъм версия по ваш избор.

Доверете ни се след като се запознаете с предишните ни проекти!

Очакваме Ви, за да Ви помогнем да станете част от дигиталното пространство!