Как да разберем дали нашият сайт е феноменално добър?

Как да разберем дали нашият сайт е феноменално добър?

Всеки стигнал до заключението, че има нужда от уебсайт мечтае той да бъде успешен, да бъде преглеждан от много потребители и да носи приходи. 

Запленени от дизайнерските решения, много често оставаме разочаровани, защото даден невероятно красив сайт се оказва нефункционален или не може да достигне до желаната аудитория потребители.

Има редица специфики при изграждането на един уебсайт, не само визия и стурктура. Трябва да се подхожда с повишено внимание на всяка стъпка. Така например различните движещи се елементи добавят допълнителен код в сайта и го правят по-бавен за зареждане. Същият ефект се получава когато има добавени и множество изскачащи елементи.

Ето няколко фактора, които е добре да огледате, за да се убедите в качеството на своя сайт

Наличие на съдържание

В желанието си да сме различни и неповторими често подценяваме този важен фактор. Наличието на достатъчно текстово съдържание в сайта показва на търсещите машини, че този сайт е важен и необходим на потребителите и ще го показва на по-предни позиции. Желателно е на всяка страница да се съдържат минимум 200-250 думи като при възможност от повече ще има и по-добри резултати за SEO оптимизацията

Наличие на мобилна версия.

След последните няколко промени в търсещите машини се оказва от изключителна важност всеки сайт да има мобилна версия. Тя трябва да бъде олекотена, да се зарежда бързо и да отсъстват грешки - като например изскачащи елемент, принуждаващи потребителя да мести екрана в страни, за да прочете целият текст на страницата.

Фукционалност

За да е достатъчно добър един сайт потребителят трябва да може лесно да се ориентира и да разпознае само с един поглед какви услуги или продукти се предлагат. Наличието на контактна форма или онлайн чат през сайта, където вашите клиенти могат да се свържат с Вас също е от значение. Да не забравяме удобно и адекватно меню, където потребителите могат лесно да достъпят определена страница от сайта Ви.

Нека не пропускаме най-важното - Вашият уебсайт е лицето на Вашия бизнес и трябва да показва предлаганите услуги и продукти от една страна на нужното ниво от гледна точка на имидж, а от друга страна да бъде удобрен и достъпен, за да могат потребителите лесно да Ви намерят. Защото добре направеният сайт работи за Вас, дори и когато си почивате.