3 съвета при избора на лого дизайн от маркетинг експерти

3 съвета при избора на лого дизайн от маркетинг експерти

Дизайнът на лого може да бъде трудно, плашещо и отговорно начинание. От  цялостната концепция до избора на подходящи цветове, шрифтове, текст и форми има редица неща, които трябва да се осмислят добре.

За да Ви помогнем в процеса при избора на подходящ лого дизайн и да създадете открояваща се идентичност за Вашия бизнес - попитахме водещи маркетинг експерти за техните най-добри съвети. Прочетете за вдъхновение!

1. Простотата винаги е добро решение
Някои от най-умните и иновативни решения за лого дизайн в днешно време са често най-простите. Специалисти споделят, че не е нужно Вашето лого да е претрупано, шарено и голямо, достатъчно е да съдържа основната идея и да насочва към бранда. Избягвайте сложните дизайни. Многото подробности доста често объркват клиента, а не е изключено и да ги забрави. Най-важното е логото Ви да прави лесна и бърза асоциация с бранда, а за целта не е нужно да бъде сложно.

2. Избирайте открояващи се цветове
Първо, важно е да знаете кои са Вашите конкуренти. По този начин можете да прецените кои цветове и шрифтове са предпочитани и дори кои са заети в момента. За целта трябва да направите задълбочено проучване.

Цветът на логото е един от най-разпознаваемите компоненти на визуалната идентичност.  Ако конкурентите Ви не използват определен цвят, който е подходящ за Вашата марка, това е цветът, който може да Ви позволи да се откроите от тълпата. Ръководете се от този съвет при избора на лого дизайн.

Уверете се, че избраният от Вас шрифт има правилните асоциации с Вашия бизнес и марка.

 

3. Избягвайте общи лога и шрифтове
Макар това да е очевидно за повечето дизайнери, това не е така ясно за много компании и организации. Уникалната типография в дизайна на лого е изключително лесен начин да изглеждате професионално в очите на клиенти, партньори и др.

За още съвети и професионална помощ при избора на лого дизайн, не се колебайте да ни потърсите. Ние от Progress Factory сме рекламна агенция в София и с радост ще Ви помогнем да изберете лого, което да отговаря на Вашия бизнес.

 

Потърсете ни с помощта на формата за контакт в нашия уебсайт. Очакваме Ви, за да изберем заедно красиво и запомнящо се лого за Вашия бранд!