3 често срещани грешки при рекламиране в Instagram

3 често срещани грешки при рекламиране в Instagram

Популярната платформа Instagram е използвана от много бизнеси за реклама, но доста често не води до очакваните от тях резултати. Причината е, че както при всяка друга платформа и тук има специфики, с които трябва да се съобразим и предварително да обмислим правилно нашата стратегия. В тази статия ще Ви споделим за 3 често срещани грешки при рекламиране в Instagram, в които се корени недоброто Ви представяне. Продължете да четете, за да научите повече за тях. 

Не сте определили правилно Вашата таргет аудитория

Според последни статистики, редовните потребители на Instagram са тези на възраст между 18 и 34 години. Ако Вашата целева аудитория е далеч от тази възрастова група, може би платформата не е правилното място за рекламиране на продукта/услугата, която предлагате и е вероятно да не получите желаните резултати. Добре е в такива ситуации да помислите за други социални канали, в които Вашата аудиторията присъства и да насочите усилията си към нея. 

Не обръщате внимание на визията 

Instagram е ориентиран към красивото визуално съдържание под формата на снимки, карусели, reel видеа, story и др. Ако искате да привлечете и задържите вниманието на потребителите, не бива да пренебрегвате визиите, които качвате, особено, когато ще ги използвате и за платена реклама. Съветваме Ви да заложите на такива, които са изчистени, правилно позиционирани и с разбираем текст, който ясно да индикира какво рекламирате.

Не анализирате резултатите

Проследяването на данните от платените реклами в Instagram, като достигнати акаунти, степен на ангажираност, честота на кликване, аудитории, реализации и др. е ключово, за да разберете как се представят Вашите реклами, а също и да Ви насочат как да ги оптимизирате, за да подобрите тяхната ефективност.

Създаването на ефективна платена реклама в Instagram определено не е лесна задача, защото изисква повишено внимание към редица фактори и много отделено време. Ние от Progress Factory можем да Ви съдействаме в създаването на успешна стратегия, съобразена с Вашия бизнес и така да Ви спестим часовете прекарани в търсене на правилните решения. Свържете се с нас за безплатна консултация.