Рекламни материали и бизнес подаръци – има ли разлика?

Рекламни материали и бизнес подаръци – има ли разлика?

Като ефективни маркетингови инструменти бизнес подаръците и рекламните материали са подходящи за всякакви компании. Идеята за подарък е свързана с изграждането на връзки и взаимоотношения с клиенти, партньори, служители. За съжаление, ако разчитаме само на него, невинаги сбъдваме желанието си.

Бизнес подаръците не са рекламни материали. Това са два различни начина за взаимодействие с различен фокус и специфични особености. За да не допуснете грешка, ще споделим с Вас най-важното за двата подхода и кога да ги използвате.

 

  • Рекламни материали – избор и приложение

 

Какво представляват рекламните материали? Това са сувенири и артикули, които целят да запознаят с дадена услуга, компания, продукт или друго. Към тях спадат печатни материали, рекламни сувенири, офис консумативи. Най-общо – всичко, което може да бъде брандирано с фирменото лого, или да му бъде поставено послание.

Кога и как да използваме рекламни материали?

Целта им е да достигнат до максимален брой хора. Това може да се случи по време на изложения, конференции, участия в локални или международни събития, спонсорства и др. Рекламните материали се използват не само от бизнеси, но и от различни организации като  ефективен начин за популяризиране на дадено събитие, кауза.

Изборът им се базира на профила на този, за когото са предназначени. Така се гарантира максимален ефект от кампанията. Честа грешка е да изберете сувенир или предмет, който се харесва на Вас. Преди да вземете решение, най-добре е да помислите хубаво за какви хора ще бъде предназначен, какви са техните профили, специфики и др. Или се посъветвайте със специалисти. За повече информация и съвети, посетете сайта на Progress Factory, където ще откриете интересни предложения за рекламни материали и сувенири, които може да използвате.

 

  • Специфика на бизнес подаръците

 

Бизнес подаръците се подаряват като израз на благодарност, признателност на тесен кръг от хора, с които взаимодейства Вашия бизнес. Бизнес подаръците могат да бъдат не само предмети, но и преживявания – екскурзии, почивки и други подобни.

Подобни подаръци се подаряват не само от големи фирми с бюджети. Важна е стойността, а именно да благодарите за партньорството, за подкрепата, за съвместната работа през изминалата година или за дадения повод.

Кои са подходящите бизнес подаръци, на които да се спрете?

И тук, както при рекламните материали, важен е профилът на получателя, например: интереси, сфера на дейност, хобита и др. Така ще подарите персонализиран подарък, който ще зарадва човека. 

Изключително важно е как ще бъде опакован бизнес подаръка. Изберете оригинален начин да го поднесете, защото това също изразява уважение.

За поръчка на оригинални рекламни материали в София или за бизнес подаръци, доверете се на Progress Factory. Защото отделяме специално внимание на всеки проект и всеки наш клиент е важен! Свържете се с нас, за да изкачите бизнеса си до следващото ниво.