Персонализирана платформа или CMS за сайта ни?

Персонализирана платформа или CMS за сайта ни?

Избирането на подходяща платформа за изграждането на уебсайт е ключов момент от решаването за създаване на бизнес сайт. Тя трябва да бъде така подбрана, че максимално да улеснява човека, който административно ще управлява сайта.

Има три основни варианта за създаване на сайт

Използване на популярна платформа

В момента съществуват много блогинг платформи предлагащи бързо и лесно изграждане на уебсайт. Един такъв пример е Wix. С нея само в рамките на няколко минути избирате изгледа на вашият сайт, лесно добавяте текстове и различни модули, с които можете да разнообразите съдържанието. Но разбира се във почти всичко, което е  бързо и лесно има и уловка. Тук платформата не позволява добавянето на определени елементи, които в други платформи могат да бъдат добавени с лекота. Също така вариантите за следене на производителността на сайта са ограничени.

Трудност за опериране: Това е най-лесният вариант за начинаещ блогър

CMS

Отдавна платформи като Wordpress, Shopify, Opencart, Joomla са се утвърдили като водещи  за изграждането на уебсайт. Те дават много голяма свобода на действието дори и да не сте с голяма база от технологични познания. От тях несъмнено Wordpress е най-улеснената за работа. Тя позволява да се добавят и много апликации и модули, с които дизайна на сайта може да стане зашеметяващ. Другите платформи също са маневрени и дават възможност за изключителна функционалналност, но за тях е необходимо да се разполага с по-голяма база от знания, за да се конфигурират правилно.

Персонализирана платформа или Custom CMS

В много компании, както и при нас в Progress Factory, за по-доброто потребителско изживяване сме изградили наша платформа, с която изграждаме уебсайтове.  Използвайки нея ние предоставяме опростен дизайн на администрацията на сайта, за да могат клиентите ни да намират бързо и лесно това, което им е нужно, за да променят съдържанието в сайта си.

Всяка платформа, на която може да бъде изграден сайт, има своите преимущества и недосатъци, затова собственика на сайта трябва да е сигурен до колко иска да бъде въвлечен в администрирането на онлайн бизнеса си. Progress Factory предлага множество варианти, с които удовлетворяваме желанията на нашите клиенти като им предоставяме едно невероятно потребителско изживяване.