Нужна ли е “Блог” или “Новини” секция в един сайт?

Нужна ли е “Блог” или “Новини” секция в един сайт?

Сигурно сте попадали доста често на различни статии и новини, които са споделени от брандове в социалните им платформи. Тези статии обикновено са свързани с новости за бранда, начин на използване на продукта/услугата или допълнителна полезна информация, която е свързана с това, което предлага бизнесът. Това е един много популярен подход, който се използва за по-пълно и информативно представяне на продуктовата гама на бизнеса пред потенциалните клиенти, като по този начин им дава и допълнителна стойност. 

Колко важно е всеки сайт да има секция с новини или блог?

Такива секции са необходимост, за да може един сайт да поддържа своята репутация и да създава регулярно ново съдържание. Тази допълнителна информация служи за запознаване на потребителите с нещо, което е важно за самите тях или за бизнеса.

За какво могат да бъдат тези статии?

Статиите в тези секции, могат да бъдат категоризирани, като това помага в един сайт да има възможност да разглежда различни теми. 

Пример: Ще предложим няколко теми за статии, които могат да се разгледат в онлайн магазин за обувки

 • Нов модел който ще се предлага
 • Последните модни тенденции за сезона
 • Кои знаменитости носят този бранд
 • Кои са най-предпочитаните модели

Пример: Сайт за студио за красота

 • Какви са новите методи за масаж на лицето или тялото
 • Какви продукти се използват в студиото
 • Какви уреди се използват в отделните процедури
 • Какви са ползите от различните процедури

Пример: Сайт за детски стоки

 • Подходящи модели облекло за определен сезон
 • Подходящи обувки за определен сезон
 • Нови модели облекло и обувки предлагани в магазина
 • Детски играчки за различните деца на различна възраст

Всички тези примерни статии са чудесен метод за подобряване на маркетинговата стратегия на посочените бизнеси. Те запознават потенциалните купувачи с информация за продукти, които биха им били полезни, биха ги улеснили или биха подобрили благосъстоянието на организма им.

За да има смисъл от подобно добавяне на ново съдържание, то трябва да бъде качествено написано. Progress Factory разполага с екип от копирайтъри и редактори, които ще помогнат на вашия бизнес да се изкачи на едно ново ниво. Съдържанието, което ще получите от нас е маркетинг или SEO съобразено, за да предизвика реакция в потребителите, като:  да се обадят за среща, да поръчат продукт или услуга, да получат повече информация, която им е необходима.

Когато се пишат текстове за блог страница в сайт, те се пишат за потребителя, затова и пишещият текста трябва да се постави на негово място и да се запита каква информация иска да получи той. Така се осигурява една добре написана статия, която помага както на сайта, така и на всички прииждащи потребители.

Ако сте стигнали до заключението, че Ви трябва подобна страница, но нямате такава във вече изградения Ви сайт - можете да се свържете с нашия екип на телефон +359 888 252 723 и да получите оферта за преработка и поддръжка на Вашият сайт.