Google+ остава в историята

Google+ остава в историята

От април месец тази година социалната мрежа Google+ остава в историята на дигиталния маркетинг. Причините за това са свързани със слабата му употреба и редица предизвикателства, свързани с предоставянето на най-доброто на потребителите. От Google съобщиха, че от 2 април тази година всички страници и съдържанието в тях от потребители на Google+ ще бъдат изтрити. От платформата съветват да изтеглим и запазим съдържанието си преди крайната дата. Хубавото в случая е, че резервните копия от Google Снимки няма да бъдат изтрити.

От началото на февруари вече не можем да създаваме нови потребителски профили и страници, както и общности във връзка със затварянето. Това не значи, че ще спрем да виждаме потребителското съдържание към момента. От Google+ информират, че собствениците и модератори на общности ще имат възможността да изтеглят и съхранят данните си.

Промените ще засегнат и достъпа до сайтове и приложения с включен бутон „Google+”. Тъй като той няма да бъде активен, може да се замени с вход с Google. Коментарите в различните сайтове ще бъдат премахнати до 4-ти февруари, а на други места до 7-ми март, споделят от платформата. Ако потребителите ползват G Suite, Google+ ще остане активен за техния профил като вероятно ще е с нов изглед и функции.

Напускането на Google+ може би е свързано с мащаба и развитието на социалните мрежи като Facebook и Instagram, използвани за целите на маркетинга. През последните години все повече бизнеси избраха именно там да популяризират услугите си, което им даде редица преимущества.

Свържете се с нас, за да обсъдим подходящи стратегии за Вашия бизнес в социалните мрежи. Ще ви помогнем да получите мечтаните резултати с помощта на най-силното оръжие - дигиталният маркетинг.

Очакваме Ви! Защото заедно ще получим желаните резултати!