ФАРА 2018 - революционната стъпка

ФАРА 2018 - революционната стъпка

2018 година е 19-тата подред, в която най-големият и престижен рекламен фестивал в България – ФАРА, награждава проектите и дейността на редица рекламни агенции и творци в рекламния бизнес. Тази година, обаче, ФАРА предприе революционна стъпка в стратегията си, от която не само, че нямаше губещи, а дори печелившите бяха двойно повече. Каква е причината за тази стъпка и защо я определяме като революционна? Нека разберем:

 

Тазгодишният ФАРА' фестивал погледна през по-широкообхватна призма, която раздели емблематичната статуетка на две - буквално! А причината?

Причината е в цялостния процес на постигане на резултати, включително и най-вече, последната част от него, която бива оглавявана именно от клиента. Всъщност, без присъствието на Клиента, който приема идеята и  застава зад нея, за да се превърне тя в резултат, целият труд върху проекта си остава само и единствено неосъществена идея. Това бе и вдъхновението на слогана, който ФАРА'18 гордо заяви:


 

“Работим заедно

Печелим заедно”


 

Да, ФАРА'18 възнагради Клиента, защото добрите идеи и тяхната реализация, лежат върху доброто партньорство!

 

Ето как коментира ФАРА'18 и Николай Караджов, изпълнителен директор, БАКА:

„Високият интерес към ФАРА 2018 се дължи както на силната година сред творческите агенции, така и на заявеното уважение към усилията на клиентите. За първи път от основаването на наградите взехме решение „звездата“ на ФАРА да бъде разделена на две, за да споделим успеха на кампании, базирани на взаимното доверие и екипна работа“

Участниците тази година бяха в пъти повече от предходната, а именно 28 рекламни агенции с 322 заявки, което, респективно, изправи журито на конкурса пред трудно предизвикателство да избере най-добрите кампании сред всички номинирани.

Отбелязан е и възход в броя на закупени акредитaции, а именно с 20% повече от ФАРА'17. Две трети от акредитациите бяха за представители на комуникационни агенции, а останалата част за рекламодатели и партньори.

Oсвен конкурс, ФАРА е и един от най-големите обучителни форуми у нас. Тази година, темата на лекционната част беше “Креативност и ефективност” и бе “поставена” в ръцете на ред авторитетни имена.

 

Като център на творчеството, неслучано ,ФАРА'18  бе проведен именно в гр. Пловдив, в партньорство с “Фондация Пловдив 2019 - Европейска столица на културата”,  която е в ролята на силното сутрешно кафе на креативните платформи и събития на града.

ФАРА'18 накратко: Много умове шумяха, много идеи бликаха и шарена креативност витаеше из въздуха! Беше красиво!

Приветстваме с широка усмивка Революцията и скритата й вдъхновяваща сила!